Fotoreis Namibië waanzinnige natuur

12de editie - volzet - geen nieuwe reis gepland

 • Meest volledige fotoreis door Namibië
  Naast de zeer uiteenlopende landschappen, komen ook dieren, mensen, architectuur, urbex en nachtfotografie aan bod.
 • Beste periode voor landschappen
  Dit is het einde van het regenseizoen waardoor de natuur op haar mooist is. En de lucht het zuiverst.
 • Diepgaande kennismaking
  Je fotogids Karl heeft al enkele jaren een huis in Namibië. En tijdens de hele reis zijn er ook 2 lokale gidsen mee met een fenomenale kennis van fauna en flora.
 • Genieten in luxe
  Je verblijft in luxueuze lodges en de verplaatsingen gebeuren in verlengde jeeps waarbij iedereen een plaats aan het venster heeft.
 • Geschikt voor beginnende en ervaren fotografen – en hun partners.
 • VolzetGeen nieuwe reis gepland
  Bekijk de fotoreis landschappen van Namibië 2023 (nog 1 plaats vrij)
In ’t kort
Begin
3 april 2022 in Windhoek, Namibië
Einde
18 april 2022 in Windhoek, Namibië
Aantal deelnemers
Max. 11
Lengte
15 dagen ter plekke
Prijs
€7.250 per persoon
Single supplement
€650

Belangrijkste fotolocaties tijdens deze fotografiereis door Namibië

 • Kalahariwoestijn
  Onze tocht begint met een 4×4 safari in open jeeps door de rode duinen van de Kalahari, met kans op zebra’s, oryxen, wildebeesten en vele andere wilde dieren. We gaan ook op stap met de San, de oorspronkelijke bewoners die ons inwijden in hun oude gebruiken.
 • Kokerbomenwoud
  We fotograferen ’s avonds en ’s ochtends de grillige vormen van deze unieke bomen. De foto’s die je hier neemt van de kokerbomen met op de achtergrond de Melkweg, krijgen zonder twijfel een topplaats in je album.
 • Fish River Canyon
  Ik neem je mee naar de mooiste uitzichtpunten langs de 2de grootste canyon ter wereld. In dit seizoen is de kans op dramatische wolkenpartijen erg groot.
 • Kolmanskop
  Dankzij een speciale fotovergunning kunnen we de hele dag de verlaten mijnstad Kolmanskop verkennen. Het ontdekken van de door de woestijn ingepalmde en aan hun lot overgelaten gebouwen, heeft iets avontuurlijks.
 • Tirasgebergte
  Weinig bekende maar erg mooie streek tussen duinen en bergen. Indrukwekkend landschap met mooie rotsformaties en dode bomen.
 • Namibwoestijn, Sossus en Dead Vlei
  We doen verschillende uitstappen in dit immense duinenlandschap om de mooie curves van de 250 meter hoge duinen vast te leggen. Uiteraard fotograferen we ook de beroemde dode bomen van Dead Vlei. En dat op een moment dat andere toeristen al uit het park zijn.
 • Swakopmund en Walvisbaai: duinen en zee
  We fotograferen zeehonden, dolfijnen, flamingo’s en pelikanen op de lagune van Walvisbaai. Tijdens een 4×4 tocht in de duinen gaan we op zoek naar de little 5: kameleon, gekko, zandslang, skink en witte spin. Alweer een ander soort fotografie.
 • Damaraland en Twyfelfontein
  Langs de Skeleton Coast en een scheepswrak rijden we naar Damaraland, met haar mooie granieten rotsformaties. In dit unieke landschap gaan we op zoek naar de woestijnolifanten. En bekijken we de duizenden jaren oude rotsgravures van Twyfelfontein.
 • Mount Etjo: wildlife
  Een van de oudste en mooiste private wildreservaten van Namibië. Onze gidsen doen alles wat ze kunnen om ons zo dicht mogelijk bij de wilde dieren te brengen. In Etosha geraak je zelden zo dicht bij de dieren, zeker niet in dit seizoen.
 • Volzet  – Geen reis meer in 2023

  Er is wel nog 1 plaats voor de reis landschappen van Namibia van maart 2023

Wat je zeker ook moet weten over deze fotoreis

 • Persoonlijke begeleiding
  Door Karl Gilis, freelance fotograaf en Namibiëkenner. Karl reist al meer dan 10 jaar door Namibië en heeft er al enkele jaren een huis.
 • De beste fotomomenten
  Dat is uiteraard het fundament van deze fotografiereis door Namibië. Elke ochtend en avond fotograferen we in het beste licht op de mooiste plekken. Waaronder heel wat plekken die ik de voorbije jaren ontdekt heb en afwijken van de toeristische paden.
 • Diepgaande kennismaking met Namibië
  Waarschijnlijk ga je niet elk jaar naar Namibië. Daarom wil ik dat je met meer naar huis keert dan mooie foto’s. Daarom nemen we ook tijd om het land, de landschappen én de bevolking te leren kennen. Daarom heb ik ook de hele reis 2 lokale topgidsen mee met een grote kennis van fauna en flora. Zowat alle andere fotoreizen hebben gewoon een chauffeur mee. Geen gids.
 • Voor alle niveaus
  Mijn fotoreizen zijn geschikt voor beginnende, meer ervaren en zelfs professionele fotografen. Allemaal heb ik ze al eens mee op fotografiereis gehad. En dankzij het gevarieerde programma, is deze reis ook geschikt voor partners van fotografen.
 • Lees meer over wat je mag verwachten van deze fotoreis

Wat kost deze fotoreis?

 • € 7.250 per persoon, voor 15 dagen ter plaatse in dubbele kamerbezetting
 • € 650 toeslag voor een eenpersoonskamer
 • Inclusief alle overnachtingen in luxueuze lodges, ontbijten, lunches, diners, safari’s, boottochten, uitstappen, toegangsgelden, verplaatsingen in speciale jeeps waarbij iedereen plaats aan het venster heeft, begeleiding door 2 lokale gidsen én door Namibië-kenner en fotograaf Karl Gilis.
 • Niet inbegrepen zijn de heen- en terugvlucht naar Windhoek, dranken en fooien. En 1 diner in Swakopmund.
 • Volzet – Geen nieuwe reis gepland

  Bekijk de reis Woestijnlandschappen van Namibië in maart 2023 (nog maar 1 plaats vrij)

Waarom een fotografiereis naar Namibië?

Omdat het het mooiste land ter wereld is. Dat is natuurlijk maar mijn mening, maar ik heb al veel landen gezien.
 
En altijd blijf ik terugkeren naar Namibië. Inmiddels heb ik er een huis gekocht en verblijf ik er verschillende maanden per jaar.
 
De afwisselende landschappen maken dat je elke dag andere zaken kan fotograferen. Ik ben zeker dat je nog nooit een reis hebt gedaan die elke dag zo anders is. Door die indrukwekkende landschappen, maar ook door het gevarieerde programma. Want naast landschappen fotograferen we ook mensen, wilde dieren, vogels en vervallen stadjes.
 
Ik deel niet alleen mijn passie voor fotografie met je, maar ook mijn liefde voor Namibië en haar zeer diverse bevolking. Zodat je niet alelen thuiskomt met mooie foto’s, maar ook schitterende herinneringen en momenten die je nooit nog vergeet.
 
Als je op fotoreis naar Afrika wil én iets anders wil dan elke dag wilde dieren spotten, dan is deze fotografiereis door Namibië wat je zoekt. Veel veiliger dan Zuid-Afrika, veel meer afwisseling en beter weer.
 
 
Mijn fotoreizen zijn geschikt voor beginners en gevorderden.
 
Om de fotografiereis voor beginners tot een succes te maken, geef ik de hele tijd tips. Ik help je met je settings en als je wil bekijken we ’s avonds je foto’s. Zo ben je op het einde van de fotoreis geen beginner meer.
 
De gevorderden geef ik tips als ze willen. Maar de grote kracht van zo’n fotosafari zit vooral in het leren van elkaar. Het openstaan voor de visie van anderen. Daar worden we allemaal rijker van.
 
Tot binnenkort?
Karl