Fotoreis landschappen van Namibië

17 t.e.m. 31 maart 2023 - Nog maar 1 plaats vrij

 • Fotografiereis met uniek en eenmalig programma door Namibië
  Deze keer beperk ik me eenmalig tot 6 deelnemers (in plaats van 11). We slapen in meer kleinschalige lodges en doen nog meer unieke zaken.
 • Beste periode voor landschappen
  Dit is het einde van het regenseizoen. Daardoor is de natuur op haar mooist is. En de lucht het zuiverst. Na 2 goede regenseizoenen is de natuur nu in Namibië mooier dan ooit. Mis deze kans niet.
 • Diepgaande kennismaking
  Je fotogids Karl heeft al enkele jaren een huis in Namibië. Tim is al jaren mijn hoofdgids ter plaatse en heeft een fenomenale kennis van fauna en flora.
 • Afwisselend qua natuur en fotografie
  Je zal verbaasd zijn hoe anders de landschappen elke dag zijn. Naast landschappen komen ook wildlife, mensen, urbex en nachtfotografie aan bod.
 • Genieten in luxe
  Je verblijft in luxueuze lodges. De verplaatsingen gebeuren in een verlengde jeep waarbij iedereen een plaats aan het venster heeft.
 • Geschikt voor beginnende en ervaren fotografen – en hun partners.
 • Nog maar 1 plaats vrij voor deze unieke en eenmalige reis
In ’t kort
Begin
17 maart 2023 in Windhoek, Namibië
Einde
31 maart 2023 in Windhoek, Namibië
Aantal deelnemers
Max. 6
Lengte
15 dagen ter plekke
Prijs
€7.150 per persoon
Single supplement
€500

Belangrijkste fotolocaties tijdens deze fotografiereis door Namibië

 • Kalahariwoestijn
  Onze tocht begint met een 4×4 safari in open jeeps door de rode duinen van de Kalahari, met kans op zebra’s, oryxen, giraffen, neushoorns en vele andere wilde dieren. We gaan ook op stap met de San, de oorspronkelijke bewoners die ons inwijden in hun oude gebruiken.
 • Kokerbomenwoud
  We fotograferen ’s avonds en ’s ochtends de grillige vormen van deze unieke bomen. De foto’s die je hier neemt van de kokerbomen met op de achtergrond de Melkweg, krijgen zonder twijfel een topplaats in je album.
 • Kolmanskop
  Dankzij een speciale fotovergunning kunnen we de hele dag de verlaten mijnstad Kolmanskop verkennen. Het ontdekken van de door de woestijn ingepalmde en aan hun lot overgelaten gebouwen, heeft iets avontuurlijks.
 • NamibRand natuurreservaat
  Een van de mooiste natuurgebieden van Namibië, met begroeide duinen en schitterende vergezichten. We slapen er ver weg van de bewoonde wereld. Alweer een unieke ervaring.
 • Namibwoestijn, Sossus en Dead Vlei
  We doen verschillende uitstappen in dit immense duinenlandschap om de mooie curves van de 250 meter hoge duinen vast te leggen. Uiteraard fotograferen we ook de beroemde dode bomen van Dead Vlei. En dat op een moment dat andere toeristen al uit het park zijn.
 • Swakopmund en Walvisbaai: duinen en zee
  We fotograferen zeehonden, dolfijnen, flamingo’s en pelikanen op de lagune van Walvisbaai. Tijdens een avontuurlijke 4×4 tocht naar Sandwich Harbour rijden we tussen de Atlantische Oceaan en de 200 meter hoge duinen. Uniek in de wereld. Tenslotte gaan we in de duinen op zoek naar de little 5: kameleon, gekko, zandslang, skink en witte spin. Alweer een ander soort fotografie.
 • Damaraland en Spitzkoppe
  Langs de Skeleton Coast en een scheepswrak rijden we naar Damaraland, met haar mooie granieten rotsformaties. Rond de Brandberg gaan we op zoek naar de woestijnolifanten. De rotsformaties en natuurlijke rotsbogen van Spitzkoppe maken het plaatje volledig.
 • Erongo Mountains
  Op een steenworp van mijn Namibische thuisbasis Omaruru verblijven we midden in het Erongo gebergte. Mooie rotsformaties, zalige vergezichten en een schitterende sterrenhemel.
 • Okonjima: wildlife
  We eindigen onze reis in Okonjima, een wildreservaat met een groot aantal wilde dieren. Wij concentreren ons vooral op luipaarden en cheeta’s. Maar we zien gegarandeerd ook vele andere soorten. In Etosha geraak je zelden zo dicht bij de dieren, zeker niet in dit seizoen.

Wat je zeker ook moet weten over deze fotoreis

 • Persoonlijke begeleiding
  Door Karl Gilis, freelance fotograaf en Namibiëkenner. Karl reist al meer dan 10 jaar door Namibië en heeft er al enkele jaren een huis. In België of Nederland vind je geen enkele fotograaf met zo’n uitgebreide kennis van Namibië. Waardoor jij thuiskomt met unieke foto’s.
 • Afwisseling: elke dag is een hoogtepunt
  Namibië heeft waanzinnig veel te bieden. Te veel om 3 dagen op dezelfde plek dezelfde duinen te fotograferen. Daarom slapen we op 3 verschillende plekken in de duinenwoestijn. Ik breng je op het juiste moment van de dag naar de juiste plaats. En zowat elke dag is dat een andere plaats. Waar we dan het moment nemen.
 • De beste fotomomenten
  Dat is uiteraard het fundament van deze fotografiereis door Namibië. Elke ochtend en avond fotograferen we in het beste licht op de mooiste plekken. Waaronder heel wat plekken die ik de voorbije jaren ontdekt heb en afwijken van de toeristische paden.
 • Afwisseling: elke dag is een hoogtepunt
  Namibië heeft waanzinnig veel te bieden. Te veel om 3 dagen op dezelfde plek dezelfde duinen te fotograferen. Daarom slapen we op 3 verschillende plekken in de duinenwoestijn. Ik breng je op het juiste moment van de dag naar de juiste plaats. En zowat elke dag is dat een andere plaats. Waar we dan het moment nemen.
 • Waarom eind maart de beste periode is
  Voor landschappen is eind maart de beste periode. Punt. Gras, bomen en bloemen zijn het mooist op het einde van het regenseizoen. Er is nog redelijk veel kans op mooie wolken. De temperaturen zijn zeer aangenaam. En de lucht is super helder.
  In mei is dat al helemaal anders. Saaie blauwe luchten, ’s avonds en ’s ochtends is het al best koud, al het groen is weer bruin en de atmosfeer zit vol zand en vuil.
 • Diepgaande kennismaking met Namibië
  Waarschijnlijk ga je niet elk jaar naar Namibië. Daarom wil ik dat je met meer naar huis keert dan mooie foto’s. Daarom nemen we ook tijd om het land, de landschappen én de bevolking te leren kennen. Ik werk al enkele jaren samen met dezelfde lokale hoofdgids met een waanzinnige kennis van fauna en flora. Een gids die trouwens zelf fotograaf is en perfect weet hoe hij zijn jeep moet zetten voor het perfecte plaatje. Zowat alle andere fotoreizen hebben gewoon een chauffeur mee. Geen gids. 
 • Stuk voor stuk toplodges
  Zowat elke nacht slapen we in toplodges. Sommige daarvan zijn kleinschalig, andere wat groter. De lodges zijn prachtig gelegen, vaak helemaal afgezonderd en met fantastische zichten. Dit zijn unieke ervaringen.
  Twijfel je nog? Lees meer over wat je mag verwachten van mijn fotoreizen
 • Voor alle niveaus
  Mijn fotoreizen zijn geschikt voor beginnende, meer ervaren en zelfs professionele fotografen. Allemaal heb ik ze al eens mee op fotografiereis gehad. En dankzij het gevarieerde programma, is deze reis ook geschikt voor partners van fotografen.
 • Lees wat mensen zoals jij vinden van mijn fotografiereis

Wat kost deze fotoreis?

 • € 7.150 per persoon, voor 15 dagen ter plaatse in dubbele kamerbezetting
 • € 500 toeslag voor een eenpersoonskamer
 • Inclusief alle overnachtingen in luxueuze lodges, ontbijten, lunches, diners, drankjes overdag, sundowners, safari’s, boottochten, uitstappen, toegangsgelden, speciale fotovergunningen, verplaatsingen in een verlengde jeep waarbij iedereen plaats aan het venster heeft, begeleiding door een lokale gids én door Namibië-kenner en fotograaf Karl Gilis.
 • Niet inbegrepen zijn de heen- en terugvlucht naar Windhoek, dranken in de lodges, 1 diner in Swakopmund, en fooien.
 • Er is nog maar 1 plaats vrij voor deze unieke en eenmalige reis. Vol is vol.

Waarom een fotografiereis naar Namibië?

Omdat het het mooiste land ter wereld is. Dat is natuurlijk maar mijn mening, maar ik heb al veel landen gezien.
 
En altijd blijf ik terugkeren naar Namibië. Inmiddels heb ik er een huis gekocht en verblijf ik er verschillende maanden per jaar.
 
De afwisselende landschappen maken dat je elke dag andere zaken kan fotograferen. Ik ben zeker dat je nog nooit een reis hebt gedaan die elke dag zo anders is. Door die indrukwekkende landschappen, maar ook door het gevarieerde programma. Want naast landschappen fotograferen we ook mensen, wilde dieren, vogels en vervallen stadjes.
 
En ja, ook de woestijn is elke dag anders. De Kalahari is helemaal anders dan de Namibwoestijn. Maar ook de Namib is op elke locatie helemaal anders. Begroeide duinen, versteende duinen, duinen die uit de oceaan plots 250 meter de hoogte ingaan. Elke moment is anders en indrukwekkend.  
 
Ik deel niet alleen mijn passie voor fotografie met je, maar ook mijn liefde voor Namibië en haar zeer diverse bevolking. Zodat je niet alleen thuiskomt met mooie foto’s, maar ook schitterende herinneringen en momenten die je nooit nog vergeet.
 
Als je op fotoreis naar Afrika wil én iets anders wil dan elke dag wilde dieren spotten, dan is deze fotografiereis door Namibië wat je zoekt. Veel veiliger dan Zuid-Afrika, veel meer afwisseling en beter weer.
 
 
Mijn fotoreizen zijn geschikt voor beginners en gevorderden.
 
Om de fotografiereis voor beginners tot een succes te maken, geef ik de hele tijd tips. Ik help je met je settings en als je wil bekijken we ’s avonds samen je foto’s. Zo ben je op het einde van de fotoreis geen beginner meer.
 
De gevorderden geef ik tips als ze willen. Maar de grote kracht van zo’n fotosafari zit vooral in het leren van elkaar. Het openstaan voor de visie van anderen. Daar worden we allemaal rijker van.
 
Tot binnenkort?
Karl