Fotoreis Wildlife Namibië: 23/9 t.e.m. 9/10 2022

5de editie - volzet (data 2023 volgen)

Fotosafari Namibië: Chobe, Caprivi en Etosha

 • Beste periode voor wildlife fotografie
  Dit is het einde van het droge seizoen, waardoor alle dieren aan de rivieren en waterplassen zitten. Spektakel verzekerd!
 • Diepgaande kennismaking
  Deze fotoreis komt langs alle hoogtepunten van de Caprivi en het noordoosten van Namibië. Daarnaast besteden we ook aandacht aan de lokale cultuur en bevolking zodat je de streek echt leert kenen.
 • Professionele begeleiding
  Je fotogids Karl heeft al enkele jaren een huis in Namibië. En tijdens de hele reis zijn er ook 2 lokale gidsen mee met een fenomenale kennis van fauna en flora.
 • Afwisseling
  Mix van 4×4 safari’s en boottochten, o.a. op de Zambezi, Chobe en Okavango. Naast wildlife besteden we ook aandacht aan landschappen, nachtfotografie en maken we kennis met de San.
 • Genieten in luxe
  Je verblijft in luxueuze lodges en de verplaatsingen gebeuren in verlengde jeeps waarbij iedereen een plaats aan het venster heeft.
 • Geschikt voor beginnende en ervaren fotografen – en hun partners.
 • VolzetHoud me op de hoogte van nieuwe data
In ’t kort
Begin
23 september 2022, Windhoek, Namibië
Einde
9 oktober 2022, Windhoek, Namibië
Aantal deelnemers
Max. 11
Lengte
15 dagen ter plekke
Prijs
€6.405 per persoon
Single supplement
€470

Belangrijkste fotolocaties tijdens deze wildlife fotoreis door Namibië

 • Mount Etjo
  Mooi gelegen lodge vlakbij mijn Namibische thuisbasis Omaruru. En een van de oudste en mooiste private game reserves in Namibië. We doen er 3 gamedrives op zoek naar giraffen, zebra’s, olifanten, neushoorns, leeuwen en allerlei soorten antilopen. Er is ook een fotohide.
 • Chobe
  We verkennen de Namibische en Botswaanse kant van dit wereldberoemde natuurgebied per 4×4 en boot. Met de boot komen we op enkele meters van de oevers voor een niet-alledaagse kijk op de dieren (olifanten, zebra’s, giraffen, lechwe, buffels, nijlpaarden, tientallen vogelsoorten, en veel meer).
 • Nkasa Rupara, Mudumu en Bwabwata
  In de volksmond vooral bekend als ‘de Caprivistrook‘. Deze parken grenzen aan Botswana en zijn een pak minder toeristisch. Maar wel even mooi en met dezelfde dieren. Het grote voordeel? Hier hebben we de dieren en natuur voor ons alleen.
 • Popa Falls, Mahango en Buffalo Core
  3 mooie natuurparken aan het begin van de Caprivistrip, aan weerszijden van de Okavangorivier. Met een unieke mix van wilde dieren en honderden vogelsoorten.
 • Namibische Kalahari: op stap met de San
  Tussen al het dierengeweld door slapen we 2 dagen in de Namibische Kalahari. De oorspronkelijke bewoners van deze streek, de San, tonen ons al hun hedendaagse en oude gebruiken. Ideaal voor wat mooie portretten en sfeerbeelden.
 • Etosha
  In deze periode van het jaar is het aan de schaarse waterplekken een komen en gaan van dieren. We trekken 3 dagen door het park om terug te komen met een serie unieke beelden.

Wat je zeker ook moet weten over deze fotoreis

 • Persoonlijke begeleiding
  Door Karl Gilis, freelance fotograaf en Namibiëkenner. Karl reist al meer dan 10 jaar door Namibië en heeft er al enkele jaren een huis.
 • De beste fotomomenten
  Dat is uiteraard het fundament van deze fotografiereis door Namibië. Elke ochtend en avond gaan we in het beste licht op zoek naar adembenemende beelden. Van wilde dieren, de prachtige natuur en andere unieke ervaringen. Ik werk al jaren samen met de beste lokale gidsen, waardoor de hoogtepunten zich opstapelen.
 • Diepgaande kennismaking
  Waarschijnlijk ga je niet elk jaar naar Namibië. Daarom wil ik dat je met meer naar huis keert dan mooie foto’s. Daarom nemen we ook tijd om het land én de bevolking te leren kennen. Daarom heb ik ook de hele reis 2 lokale topgidsen mee met een grote kennis van fauna en flora. Zowat alle andere fotoreizen hebben gewoon een chauffeur mee. Geen gids.
 • Voor alle niveaus
  Mijn fotoreizen zijn geschikt voor beginnende, meer ervaren en zelfs professionele fotografen. Allemaal heb ik ze al eens mee op fotografiereis gehad. En dankzij het gevarieerde programma, is deze reis ook geschikt voor partners van fotografen.
 • Lees meer over wat je mag verwachten van deze fotoreis

Wat kost deze fotoreis?

 • € 6.405 per persoon, voor 15 dagen ter plaatse in dubbele kamerbezetting
 • € 470 toeslag voor een eenpersoonskamer
 • Inclusief alle overnachtingen in luxueuze lodges, ontbijten, lunches, diners, safari’s, boottochten, uitstappen, toegangsgelden, verplaatsingen in speciale jeeps waarbij iedereen plaats aan het venster heeft, begeleiding door 2 lokale gidsen én door Namibië-kenner en fotograaf Karl Gilis.
 • Niet inbegrepen zijn de heen- en terugvlucht, dranken en fooien.
 • De reis van 2022 is volzet – Blijf op de hoogte van nieuwe data in 2023

Waarom een wildlife fotoreis naar Namibië?

Omdat het het mooiste land ter wereld is. Dat is natuurlijk maar mijn mening, maar ik heb al veel landen gezien.
 
En altijd blijf ik terugkeren naar Namibië. Inmiddels heb ik er een huis gekocht en verblijf ik er verschillende maanden per jaar.
 
De afwisselende landschappen maken dat je elke dag andere zaken kan fotograferen. Maar deze fotografiereis focus vooral op wildlife.
En dat is sowieso elke dag anders.
 
Toegegeven, Namibië kan je niet vergelijken met Tanzania of Kenia. Maar zeker in het noorden van Namibië zijn er enorm veel wilde dieren. Niet alleen in Etosha, maar ook in de Caprivi kan je de big five fotograferen. 
 
Bovendien zijn de natuurparken er weinig bezocht. Heel vaak sta je alleen oog in oog met een olifant, Afrikaanse buffel, leeuw, luipaard of neushoorn. Maar tijdens deze fotoreis in Namibië zie je nog vele andere dieren, om nog maar te zwijgen van de vele vogels.
 
Dus al je op fotoreis naar Afrika wil, dan is deze fotografiereis door Namibië wat je zoekt. Veel veiliger dan Zuid-Afrika, veel meer afwisseling en beter weer.
 
Wat wil je nog meer?
 
Mijn fotoreizen zijn geschikt voor beginners en gevorderden.
 
Om de fotografiereis voor beginners tot een succes te maken, geef ik de hele tijd tips. Ik help je met je settings en als je wil bekijken we ’s avonds je foto’s. Zo ben je op het einde van de fotoreis geen beginner meer.
 
De gevorderden geef ik tips als ze willen. Maar de grote kracht van zo’n fotosafari zit vooral in het leren van elkaar. Het openstaan voor de visie van anderen. Daar worden we allemaal rijker van.
 
Tot binnenkort?
Karl